dimecres, 25 de maig del 2016

Audacity

És un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio. Es una aplicació fàcil de fer servir i apart es lliure i gratuït. La part gràfica ha estat feta amb la llibreria wxWidgets. És un programa multiplataforma i es troba disponibles en diversos idiomes incloent el català.
Audacity Va ser creat per Dominic Mazzoni mentre era estudiant a la Carnegie Mellon University. Mazzoni treballa actualment a Google però continua com a principal desenvolupador del programa amb l'ajuda de voluntaris d'arreu del món. Es tracta d'un programa d'edició de so amb un gran popularitat, a finals de 2010 era el 10è programa més descarregat des de SourceForge.net amb uns 72 milions de descàrregues.

Aquesta aplicació està disponible per:
- Windows
- GNU/Linux
- Mac OS 9 i OS X
- Unix
- Solaris 10

Per fer servir aquesta aplicació hem fet tres pràctiques en les quals hem generat uns sorolls:

exercici 3: En aquest exercici hem generat tres sorolls que sonen simultàniament.
 http://david2000.podcast.es/descarga/podcast_53315.mp3

exercici 5: En aquest exercici hem fet una escala de notes musicals.
 http://david2000.podcast.es/descarga/podcast_53317.mp3

exercici 6: En aquest exercici hem fet una duració de uns 2 minuts amb unes simfonies i dient una frase.
http://david2000.podcast.es/descarga/podcast_53318.mp3


dimecres, 18 de maig del 2016

Podcast


Aquesta aplicació serveix per a la distribució d'arxius multimèdia, normalment àudios i vídeos., que poden incloure un text amb subtítols i notes, mitjançant un sistema de redifusió (RSS) que permet subscriure's i fer servir un programa que el descarrega per el usuari que desitja escoltar-ho.

Els podcasts van ser pensats inicialment com a àudios de blocs, però ara s'utilitza fins i tot a la televisió. 

El podcast permet l'enregistrament de ràdio per Internet o programes d'àudio d'Internet o programes d'àudio d'Internet similars. Aquests enregistraments es poden descarregar a un reproductor portàtil per poder escoltar  l'enregistrament a qualsevol lloc o bé directament des de l'ordinador.

Els codis QR



El codi QR, és un sistema  per emmagatzemar informació en una matriu quadrada de punts dissenyada  per ser utilitzada amb la càmera d'un telèfon o tauleta tàctil.  És un codi de barres bidimensional creat per Denso, una companyia japonesa subsidiària de Toyota. Va ser creada per Euge Damm i Joaco Retes, aspiren a que el codi permeti que el seu contingut sigui llegit a alta velocitat. Per tal de fer servir aquesta aplicació, primer la has de descarregar en el teu telèfon mòbil, després un cop descarregat l'aplicació del codi QR has de llegir algun codi que necessitis i per últim obrir l'aplicació o el que vulguis obrir amb el codi QR.


Capacitat de dades del Codi QR
  • Només numèric: màx. 7.089 caràcters
  • Alfanumèric: màx. 4.296 caràcters
  • Binari: màx. 2.953 caràcters
  • Kanji/Kana: màx. 1.817 caràcters

Ara us afegire un codi QR que accedeix directament aquest bloc:

Per tal de realitzar-ho has de descarregar una aplicació de codis QR que pugui crear un codi, després afegir el link de la pagina que vols que s'obri i per últim crear-lo.

El link que he posat ha sigut: http://portafolisdavidgonzalez.blogspot.com.es/
I he creat aquest codi QR: