dilluns, 26 d’octubre del 2015

L'inkscape

 L'Inkscape

L'inkscape és un programa de dibuix vectorial que desa les formes del dibuix amb nodes, els quals permeten editar una forma o figura a partir d'un punt. I que et permet redibuixar aquestes formes cada cop que s'ha de mostrar el dibuix en pantalla.
L'inkscape va ser creat l'any 2003 per un fork del projecte Sodipodi, que és una aplicació d'il·lustració vertical.
Aquest programa està molt bé perquè és un programa gratuït i que s'utilitza en Windows, Linux i Mac OS X. Encara que també es podria intentar obrir-ho en alguna altre tipus d'ordinador.

Ara us debido l'enllaç perquè us pogueu descargar l'inkscape.

https://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Inkscape

Estris de l'inkscape:
· Corbes de Bézier: és una eina bàsica que serveix per fer formes, segments, entre altres coses. Es un segment, que té un node inicial i un node final. Els punts de control també formen part de la definició dels segments de corba.
Després d'haver dibuixat una corba de Bézier pots editar-la tant com vulguis fins i tot pots fer que vagi d'un cantó al altre.

· Dibuix a mà alçada: permet fer dibuixos tal i com els faries amb un llapis. a mida que vas fent el dibuix, l'inkscape et posa els nodes adients a cada dibuix. un cop has fet el dibuix senser, pots modificar la forma de la figura per mitjà dels nodes.

· Eina cal·ligrafia: permet simular l'escriptura amb ploma i tinta. Encara que aquesta eina esta pensada per ser utilitzada amb la tauleta sensible, amb el ratolí es poden obtenir molts bons resultats. en cada mode es pot triar diferents paràmetres de l'eina: mida, amplada, suavització, forma...

· Eina rectangle: aquesta eina ens permet dibuixar un rectangle i editar-lo com vulguis a partir dels extrems que estan amb nodes per poder-se editar

· Eina el·lipse: aquesta eina serveix per fer rodones, ovals, mitja llunes...

· Eina polígon: permet fer polígons regulars i estels, amb aquesta eina es poden fer polígons de diferents extrems a partir de 3.

· Eina espiral: permet fe diferents tipus d'espirals amb mes o menys girs. cal triar la propietat del espiral i senyalar els dos vèrtexs del rectangle circumscrit en l'espiral.

Aquí us deixo un parell de treballs fets al institut:


1. Cercle d'estrelles.




Aquí podem observar un cercle fet amb estrelles que cada estrella esta junta amb una altre per la punta. Les estrelles són de color vermell i groc com a la senyera de Catalunya.




2. Rectangles.



En aquest dibuix s'observa una variació de rectangles i amb uns canvis d'intensitat de color, de fosc a fluix, si us fixeu un rectangle esta sobreposat sobre un altre més fosc.







3. Felip




El Felip és una secció de cercles/circumferències que ajuntant-les d'una manera he acabat fent una cosa semblant a un pollastre. De cama tenim un parell d'òvals i de potes té unes línies fetes amb la corba de Bézier.





4.Variació de cares

En aquest dibuix s'observa que hi ha una cara principal i a partir d'aquella cara hem fet una variació amb les altres cares. La segona cara és igual però amb més dimensió, la tercera esta del reves, la quarta esta mirant cap amunt, la cinquena esta mirant cap a l'esquerra i la última esta amb un gir de 45º i una mica desplaçada.



5. Papallona


La papallona esta feta amb una secció de òvals, en la qual hi ha un principal, després esta el coll de la papallona  per últim el cap que és una circumferència. Per fer les ales, has de fer un canvi d'intensitat del color a la banda dreta comencem clar i acabem fosc i en canvi a la esquerra comencem fosc i acabem clar. Aquest treball m'ha resultat molt fàcil perquè nomes eren òvals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada