diumenge, 15 de novembre del 2015

GIMP

GIMP


És un programa d'editor d'imatges digitals en forma de bits, tant dibuixos com fotografia. Aquest programa és un programa lliure i apart és gratuït i el pot usar tots els usuaris.Amb aquest programa es poden fer servir mes de 16.000.000 de colors diferents, amb diferents degradats, diferents tons... i amb això s'aconsegueix una millora de la imatge.

Aquest programa és més gran que l'inkscape, és a dir, ocupa més i apart no pots fer canvis a la figura creada.

Ara us deixo aquí la URL perquè us ho pogueu descargar:

https://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP

Apart d'aquest també n'hi ha uns quants més:


  • Picasa: és una aplicació informàtic paer editar imatges i ademés és una eina web per organitzar, visualitzar editar i compartir fotograíes digitals. D'aquest programa 3 actualitzacions cada una millor que l'anterior. 
  •  Microsoft Paint: Aquest programa és un editor de fotografía desarrollat per microsoft. Paint sempre ha estat a microsoft desde la versio 1.0. I ara és l'element més basic de microsoft.
Ara ús ensenyo les 5 eines més bàsiques:


    • Selecció rectangular: seleccionas una peça rectangular.
    • Selecció el·líptica: fa una selecció circular.
    • Camins: eina que serveix per fer una selecció.
    • Cubell de pintura: eina que s'utilitza per pintar la selecció.
    • Dergadats: eina que serveix per fer un degradat dins la figura pintada.
Nosaltres aquest any hem començat amb una imatge de l'Atonium que està situat a Brussel·les i asobre posar-hi un títol que hi poses INS PERE RIBOT.





El primer que s'ha de fer es obrir el document, a continuació has de seleccionar les esferes amb la selecció el·líptica, es crea una capa i es pinta la esfera, despres es fa un degradat i creem una altre capa i es fa tota l'estona així, amb cada una de les esferes i els pals, però els pals, es fan amb la selecció recangular.






El segon pas és fer el cartell en el que posa INS PERE RIBOT, per fer-ho es selecciona l'eina de caligrafia i s'escriu i s'edita dins obtenir el resultat que vols. Desprès has de pasar-ho com a imatge, arxiu PNG, es retalla i es posen les parts creant una capa nova a l'Atonium. Apart del recurs que he fet yo de deixar el fons en blanc també és pot posar un fons.



Aquests són els resultats:





Aquí tenim l'Atonium amb els seus degradats radial a les esferes i als pals un degradat lineal i amb el cartell INS PERE RIBOT inserit dins.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada