diumenge, 20 de desembre del 2015

PICASA WEB

Picasa és una aplicació informàtica per editar imatges i a més pots organitzar, visualitzar, editar i compartir fotografies digitals. Aquests programa va sortir el 12 de maig de 2014 i va tenir un gran èxit com a editor d'imatges.


dimecres, 9 de desembre del 2015

Fotomuntatge

Aquest any a l'institut per a observar si hem aplicat els nostres coneixements del GIMP el nostre professor d'informàtica ens ha fet fer un fotomuntatge en el qual ens hem de fer una fotografia i posar-la dins d'una altre.

Primer vam haver de fer una fotografia, aquesta fotografia la vaig fer repenjat a la barana de l'institut perquè havia de posar-me repenjat igual que a la foto però envers de estar a l'institut havia d'estar posat a la muralla Xina. I apart de posar aquestes dues fotos, també s'havia de fer un marc on hi havia alguna decoració de nadal i també s'hi havia de posar un títol com per exemple: FELIÇ 2016!



El resultat final que vaig obtenir va ser el següent:



També per aplicar els nostres coneixements obtinguts amb el GIMP, ens va fer fer uns treballs:




Aquest treball era una mica difícil i en el qual s'havien de fer varies coses com retallar, escalar, girar... S'havia de retallar i escalar i girar la nena i incorporar-la dins el Taj-Majal.









Aquest treball també hem hagut de retallar i escalar i hem hagut d'enganxar l'estàtua a un cel de Lleida. L'estàtua tenia una pintada a la part de darrere i la vaig haver de treure amb una eina. Al final vaig haver de retallar i enganxar al cel de lleida.

diumenge, 15 de novembre del 2015

GIMP

GIMP


És un programa d'editor d'imatges digitals en forma de bits, tant dibuixos com fotografia. Aquest programa és un programa lliure i apart és gratuït i el pot usar tots els usuaris.Amb aquest programa es poden fer servir mes de 16.000.000 de colors diferents, amb diferents degradats, diferents tons... i amb això s'aconsegueix una millora de la imatge.

Aquest programa és més gran que l'inkscape, és a dir, ocupa més i apart no pots fer canvis a la figura creada.

Ara us deixo aquí la URL perquè us ho pogueu descargar:

https://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP

Apart d'aquest també n'hi ha uns quants més:


  • Picasa: és una aplicació informàtic paer editar imatges i ademés és una eina web per organitzar, visualitzar editar i compartir fotograíes digitals. D'aquest programa 3 actualitzacions cada una millor que l'anterior. 
  •  Microsoft Paint: Aquest programa és un editor de fotografía desarrollat per microsoft. Paint sempre ha estat a microsoft desde la versio 1.0. I ara és l'element més basic de microsoft.
Ara ús ensenyo les 5 eines més bàsiques:


    • Selecció rectangular: seleccionas una peça rectangular.
    • Selecció el·líptica: fa una selecció circular.
    • Camins: eina que serveix per fer una selecció.
    • Cubell de pintura: eina que s'utilitza per pintar la selecció.
    • Dergadats: eina que serveix per fer un degradat dins la figura pintada.
Nosaltres aquest any hem començat amb una imatge de l'Atonium que està situat a Brussel·les i asobre posar-hi un títol que hi poses INS PERE RIBOT.





El primer que s'ha de fer es obrir el document, a continuació has de seleccionar les esferes amb la selecció el·líptica, es crea una capa i es pinta la esfera, despres es fa un degradat i creem una altre capa i es fa tota l'estona així, amb cada una de les esferes i els pals, però els pals, es fan amb la selecció recangular.






El segon pas és fer el cartell en el que posa INS PERE RIBOT, per fer-ho es selecciona l'eina de caligrafia i s'escriu i s'edita dins obtenir el resultat que vols. Desprès has de pasar-ho com a imatge, arxiu PNG, es retalla i es posen les parts creant una capa nova a l'Atonium. Apart del recurs que he fet yo de deixar el fons en blanc també és pot posar un fons.



Aquests són els resultats:





Aquí tenim l'Atonium amb els seus degradats radial a les esferes i als pals un degradat lineal i amb el cartell INS PERE RIBOT inserit dins.






dilluns, 26 d’octubre del 2015

Projecte de l'Inkscape


Projecte amb l'Inkscape

Aquest any el projecte que hem de fer consisteix en personalitzar un bloc, en aquest bloc hi podeu trobar el títol, el fons, el logotip, la URL de l'aplicació INKSCAPE.

Primer a les classes d'informàtica vam començar a fer proves amb l'inkscape, com exemple: línies, corbes, estrelles, rectangles, pentàgons, entre d'altres. Després vam començar a fer treballs, com per exemple: el Felip, cercle d'estrelles, i uns quants més. I per últim vam acabar fent aquest bloc on teniem que explicar totes les coses que haviem de  fer per arribar fins a aquest bloc sobre l'Inkscape.

El primer que vam fer va ser crear el títol que és el següent: 


Si us fixeu, en aquest títol per el projecte, he fet un títol en el que posava Portafoi David Gonzalez, en el que s'observa un doble degradat que es pot realitzar amb Ctrl + Mayús + F en el que un va en un sentit i l'altre en el altre. Per poder fer aquest canvi de degradat, has de seleccionar amb un Click dret al text, després has de canviar de cantó la línea que tens a l'altre cantó, apart d'això també podeu observar que hi ha ombres, per realitzar aquest efecte òptic, heu de prèmer el botó ctrl + D i separar una d'una altre. 

Després d'haver pogut fer el títol vaig fer el logotip: 

Per fer aquest logotip  me inspirat en el meu nom, cognom i segon cognom, que me posat cada una de les primeres lletres: DGP. Aquest logotip si et fixes té un degradat radial en el que s'observa que el degradat és de color taronja i blanc en el que observem que el color taronja predomina més que el blanc. Per fer aquest tipus de lletra he seleccionat l'eina de caligrafia amb la qual pots fer una lletra molt especial. Les lletres, son de una dimensió bastant petita però es iferencien les tres lletres escrites de diferent estil.

I per acabar vaig fer el fons: 

com podeu observar aquest fons que he posat esta al derrera del bloc. Jo per fer aquest fons me inspiat en els elements que ens havia fet provar el nostre professor d'informatica i hi he posat una figura irregular al centre de color verd, he posat 3 espirals de blau i unes boles per el centre i 5 estrelles als cantons de la figura. Cada figura te un degradat diferent i la central no te cap degradat. I de fons tenim un fons negre molt obscur que fa que els objectes destaquin més.

L'inkscape

 L'Inkscape

L'inkscape és un programa de dibuix vectorial que desa les formes del dibuix amb nodes, els quals permeten editar una forma o figura a partir d'un punt. I que et permet redibuixar aquestes formes cada cop que s'ha de mostrar el dibuix en pantalla.
L'inkscape va ser creat l'any 2003 per un fork del projecte Sodipodi, que és una aplicació d'il·lustració vertical.
Aquest programa està molt bé perquè és un programa gratuït i que s'utilitza en Windows, Linux i Mac OS X. Encara que també es podria intentar obrir-ho en alguna altre tipus d'ordinador.

Ara us debido l'enllaç perquè us pogueu descargar l'inkscape.

https://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Inkscape

Estris de l'inkscape:
· Corbes de Bézier: és una eina bàsica que serveix per fer formes, segments, entre altres coses. Es un segment, que té un node inicial i un node final. Els punts de control també formen part de la definició dels segments de corba.
Després d'haver dibuixat una corba de Bézier pots editar-la tant com vulguis fins i tot pots fer que vagi d'un cantó al altre.

· Dibuix a mà alçada: permet fer dibuixos tal i com els faries amb un llapis. a mida que vas fent el dibuix, l'inkscape et posa els nodes adients a cada dibuix. un cop has fet el dibuix senser, pots modificar la forma de la figura per mitjà dels nodes.

· Eina cal·ligrafia: permet simular l'escriptura amb ploma i tinta. Encara que aquesta eina esta pensada per ser utilitzada amb la tauleta sensible, amb el ratolí es poden obtenir molts bons resultats. en cada mode es pot triar diferents paràmetres de l'eina: mida, amplada, suavització, forma...

· Eina rectangle: aquesta eina ens permet dibuixar un rectangle i editar-lo com vulguis a partir dels extrems que estan amb nodes per poder-se editar

· Eina el·lipse: aquesta eina serveix per fer rodones, ovals, mitja llunes...

· Eina polígon: permet fer polígons regulars i estels, amb aquesta eina es poden fer polígons de diferents extrems a partir de 3.

· Eina espiral: permet fe diferents tipus d'espirals amb mes o menys girs. cal triar la propietat del espiral i senyalar els dos vèrtexs del rectangle circumscrit en l'espiral.

Aquí us deixo un parell de treballs fets al institut:


1. Cercle d'estrelles.




Aquí podem observar un cercle fet amb estrelles que cada estrella esta junta amb una altre per la punta. Les estrelles són de color vermell i groc com a la senyera de Catalunya.




2. Rectangles.



En aquest dibuix s'observa una variació de rectangles i amb uns canvis d'intensitat de color, de fosc a fluix, si us fixeu un rectangle esta sobreposat sobre un altre més fosc.







3. Felip




El Felip és una secció de cercles/circumferències que ajuntant-les d'una manera he acabat fent una cosa semblant a un pollastre. De cama tenim un parell d'òvals i de potes té unes línies fetes amb la corba de Bézier.





4.Variació de cares

En aquest dibuix s'observa que hi ha una cara principal i a partir d'aquella cara hem fet una variació amb les altres cares. La segona cara és igual però amb més dimensió, la tercera esta del reves, la quarta esta mirant cap amunt, la cinquena esta mirant cap a l'esquerra i la última esta amb un gir de 45º i una mica desplaçada.



5. Papallona


La papallona esta feta amb una secció de òvals, en la qual hi ha un principal, després esta el coll de la papallona  per últim el cap que és una circumferència. Per fer les ales, has de fer un canvi d'intensitat del color a la banda dreta comencem clar i acabem fosc i en canvi a la esquerra comencem fosc i acabem clar. Aquest treball m'ha resultat molt fàcil perquè nomes eren òvals.

dijous, 17 de setembre del 2015

Presentació

Presentacio

Hola, em dic David González Planas i benvinguts al meu portafolis.
Jo estudio a l'institut Pere Ribot, i estic a 4t de la ESO,  estudio varies assignatures com català, castellà, anglès, matemàtiques, ètica, entre d'altres. Aquest any he elegit unes optatives com: Biologia i Geologia, Informàtica i musica.

 Ara mateix estic estudiant per poder-me treure el títol de la INEF  de pàdel, cosa que m'ho prendre més com a un hobby. Apart d'aquesta carrera voldria ser o mosso d'esquadra o tenir el títol de porter de discoteca, però la carrera que si que voldria treure seria la de informàtic. 

Les meves aficions són: Jugar a pàdel, però de tant en quant també jugo a futbol, bàsquet, entre d'altres.